apexi avcr fitting help plz

Thread in 'Technical Questions' started by chri5, Mar 7, 2011.

  1. chri5

    chri5 Active Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Posts:
    1,079
    Likes Received:
    5
    Location:
    croydon on sea
    i have an Apexi AVCR fitted to my s14 and i am a bit confused???
    the part circled blue is the apexi solenoid.
    when you follow the pipe it is linked into the hot side of the intercooler pipe but also branches into 2 and that goes to the inlet manifold and recirc valve.
    there is also another t piece but this just goes to atmosphere.
    in the pink circle appears to be another (maybe oe) boost solenoid which links into the cold side of the intercooler pipe work.
    cars running at 1bar boost but doesn't seem to have the turbo kick if that makes sense???
    can anybody tell me the correct way to fit this as i am guessing that its not right???
    [​IMG]
    thanx in advance
    chris
     
  2. al.

    al. actually dom joly

    Joined:
    Feb 12, 2008
    Posts:
    878
    Likes Received:
    0
    Location:
    Worthing, near Brighton
    nipple on the hotpipe/compressor housing > boost solenoid NO port
    boost solenoid COM port > wastegate actuator

    boost solenoid NC port is left open

    then connect the port on the inlet manifold to the recirc directly
     
  3. "Clarkey"

    "Clarkey" "Full Attack!"

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Posts:
    1,519
    Likes Received:
    0
    Location:
    Croydon, South London
    as i said the other day, the saucer thingy plugs to the vacum, the main solonoid connects to the cold pipe and the actuator. im not really sure why theres the connection on the hot pipe??

    does anyone know different?
     
  4. chri5

    chri5 Active Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Posts:
    1,079
    Likes Received:
    5
    Location:
    croydon on sea
    So mines connected totally wrong then???
    Which explains no boost 'kick'
     

Share This Page