HELP!! S14a cut out - electrical fault?

Thread in 'Technical Questions' started by Liam Devonport, May 13, 2019.

  1. Liam Devonport

    Liam Devonport New Member

    Joined:
    Jan 28, 2018
    Posts:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Blackpool
    So having a nightmare with my 1997 200sx 14a.
    For a few weeks now, it's been occasionally cutting out when accelerating, usually a low revs, not in boost. It only lasts around a second and then it will be completely normal
    Driving back from Silverstone yesterday, traveling at 70 on the motorway and it tried to stutter and cut out. This was unusual as we were traveling at speed which hadn't happened before.
    Pulled into the services to have a bit of check round, all seemed well so set off again and as I did, the car lost all power. Rev counter flickered around like crazy and there was some very unsettling noises coming from the relay/fuse box under the dash. The car will just turn over now. I'm getting fuel so thinking an ignition related electrical fault??

    Please help!!!

    Car is a 1997 s14a.
    Stage 1 Hdev chip
    HKS power flow exhaust
    Apexi intake
    Walbro fuel pump
    Manual boost controller
     
  2. BenRice

    BenRice Well-Known Member

    Joined:
    Apr 23, 2014
    Posts:
    1,492
    Likes Received:
    159
    Location:
    Mt Maunganui, New Zealand
    Throw a fresh battery in/charge your current one and see if it'll run

    Then check voltage. My bet is the alternator has died
     
  3. orange_beastie

    orange_beastie Pickup driftin

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Posts:
    1,338
    Likes Received:
    14
    Location:
    kings lynn / luton
    Or there’s a loose plug or relay under the dash check the ignition relays they can die .
     

Share This Page